2022.01.25

Ilyen volt 2014.

Január

5-én az év első bajnokiját a Lazio vendégeként egy 1:0-ás vereséggel kezdtük. 9-én számunkra a nyolcaddöntőkkel folytatódott az Olasz Kupa. Udinében 1:0-ra kikaptunk, így innentől már csak a bajnokság maradt a csapatnak. 12-én a Chievo látogatott Milánóba, és Paloschi már a 8. percben vezetést szerzett a vendégeknek. 4 perc múlva Nagatomo (mint később kiderült Január egyetlen góljával) egyenlíteni tudott, és ezután több gól már nem is esett a mérkőzésen. Ez volt az őszi szezon utolsó találkozója, és az Inter 20 ponttal lemaradva az első Juventus mögött 32. ponttal az 5. helyen várhatta a folytatást. (A negyedik Fiorentinának 37 pontja volt ekkor.) 15-én Alvaro Pereirát kölcsönvette két évre a brazil Sao Paulo. A szerződésben egy 7 millió eurós opció szerepelt. 19-én a Genoa – Inter meccs 1:0-ra, majd 26-án az Inter – Catania találkozó 0:0-ra végződött. 22-én Thohir megvétózta a Juventussal kötendő Guarin-Vucinic cserét. Így a montenegrói támadó helyett Ruben Botta tért vissza a livornói kölcsönből. 28-án a Torino szélső védője Danilo D’Ambrosio érkezett 1.75millió euró + Matteo Colombi játékjogáért. A hónap utolsó napján végül megköttetett a régóta várt üzlet. A brazil válogatott Hernanes 15 millió (13+2 bonusz) euróért a Laziotól az Interbe szerződött. Ugyanezen a napon Belfodil a Livorno csapatához, Longo pedig a spanyol Rayo Valecanohoz került kölcsönbe.

Február

2-án a Juventus – Inter bajnokin 3:1-re kikaptunk. A mérkőzésen csak Rolando tudott szépíteni a második félidő közepe felé. 7-én Thohir menesztette Marco Branca sportigazgatót. Két nap múlva Samuel bomba fejesével vertük hazai pályán a Sassuolo csapatát. 16-án Palacio és Icardi voltak eredményesek Firenzében, ahol 2:1-re sikerült legyőznünk a lilákat. A hónap utolsó meccsére 23-án a Cagliari érkezett a Giuseppe Meazza stadionba. Pinilla 11-esére Rolando tudott válaszolni, és így 1:1 lett a végeredmény.

Március

2-án egy 0:0-ás Roma – Inter mérkőzéssel indult a hónap. 3 nap múlva hivatalossá vált, hogy Nemanja Vidic nyártól az Inter védője lesz. 9-én Cambiasso találatával győztük le 1:0-ra a Torinot hazai pályán. 16-án a Verona – Inter bajnoki Palacio és Jonathan góljaival 2:0-re végződött. 23-án hazai pályán szenvedtünk vereséget az „örökös mumus” Atalantától. Bonaventura góljára még Icardi tudott válaszolni, ám a 90. percben a fiatal olasz támadó újra gólt szerzett ellenünk, így aztán 2:1-re kikaptunk. 3 nap múlva hétkőzi fordulót rendeztek, ahol hazai pályán egy gól nélküli döntetlent játszottunk az Udinese ellen. 30-án Hernanes és Palacio góljaival már 2:0-ra vezettünk az első félidőben a sereghajtó Livorno otthonában, ám a végeredmény sajnos csak 2:2 lett. 31-én Cristian Chivu és a klub 7 év közös munka után közös megegyezéssel felbontotta a szerződését.

Április

4-én Icardi kétszer is vezetést szerzett az Inter-Bologna bajnokin, de a végül ismét csak egy 2:2-es döntetlenre futotta a csapatnak. 13-án egy rég nem látott 4:0-s győzelmet láthattak a szurkolók. A Sampdoria vendégekén érte el ezt a sikert a csapat, a gólokat Icardi(2), Samuel és Palacio szerezték. 20-án ezúttal a Parma ellen egy újabb idegenbeli győzelem következett. Ezen a találkozón Rolando és Guarin góljaival lett 2:0 a végeredmény. Egy hét múlva a Napoli érkezett a San Siro stadionba, és egy gól nélküli döntetlennel zárta az áprilist a csapat.

Május

4-én a Milan – Inter városi derbyn 1:0-ra kikaptunk. 11-én a szezon utolsó nagyobb győzelmét arattuk hazai pályán a Lazio ellen. A 2. percben már vezetést szerzett a fővárosi alakulat, de Palacio duplája mellett még Icardi és Hernanes is gólt tudtak szerezni, így 4:1 lett a végeredmény. 18-ás végül befejeződött a bajnokság. A Chievo otthonában kaptunk ki 2:1-re. A gólunkat Andreolli szerezte, majd az ex-interes nigériai támadó Obinna válaszolt két góllal. Így végül az 5. helyen zártuk a bajnokságot, ami újra Európa Ligás indulást jelentett.

Június

30-án lejárt a szerződése az alábbi játékosoknak/legendáknak: Cambiasso, Samuel, Milito, Zanetti, Castelazzi és a kenyai Mariga. Gaby Mudingayi szerződését pedig közös megegyezéssel felbontottuk. Rolando a Portóhoz, Wallace pedig a Chelsea csapatához tért vissza a kölcsön szerződés lejártával.

Július

2-án a Torino kapusa Tomasso Berni lett Castelazzi utódja. 4-én a közös tulajdonból visszavásároltuk a Bolognától Rene Krhint. Az üzlet része volt Alessandro Capello is. Ugyanezen a napon megkezdődött Appianóban a nyári felkészülés. 7-én 4 millió euróért eladtuk a Cagliarinak Simone Benedettit. Másnap a Romától kölcsön vettük Dodót. 9-én elutazott a magaslati edzőtáborba a keret. 13-án Palacio pályára lépett az elvesztett VB döntőn. Két nap múlva kölcsön vettük a Rubin Kazantól a francia M’Vilát. Másnap az első felkészülési meccsen 6:1-re vertük a Trentino Team együttesét. A gólokat Icardi-2, Bonazzoli-2, Jonathan és Jesus szerezték. 20-án Mbaye góljával 1:0-ra legyőztük a Prato csapatát. 3 nap múlva elutazott a csapat az USA-ba, az International Champions Cup-ra. 27-én a Real Madriddal egy 1:1-et (gól: Icardi), 30-án pedig a Manchester Uniteddel egy 0:0-át játszottunk. A hónap végén a Serie-A sorsolását is lebonyolították.

Augusztus

2-án az USA túra utolsó mérkőzésén Vidic és Nagatomo góljaival a Roma csapatát vertük 2:0-ra. 4-én kölcsön vettük Osvaldot a Southamptontól. 6-án Taider a Sassuolohoz került kölcsön, 9-én pedig mi vásároltuk meg a Cardifftól Gary Medelt 7 millió euróért. 8-án az Izlandi Stjarnan csapatát sorsolták nekünk az Európa Ligában. 10-én Frankfurtban kaptunk ki 3:1-re. Az inter gólját Ruben Botta szerezte. 13-án Laxaltot adtuk kölcsön az Empolinak. Másnap pedig a görög PAOK csapatával játszottunk egy 0:0-ás döntetlent. 20-án az Európa Liga selejtező első mérkőzésén Stjarnan – Inter 0:3 (Icardi, Dodo, D’Ambrosio) A visszavágóra 28-án került sor, ahol 6:0-ra győztünk. A góljainkat Kovacic-3, Icardi-2 és Osvaldo szerezték. Másnap a csoprtmeccsek sorsolásán a St.Etienne, Dnipro, Qarabag hármast sorsolták a csoportunkba. 31-én egy Torino - Inter bajnokival elkezdődött a Serie-A is. A mérkőzés viszont csak egy 0:0-s döntetlent hozott. A hónap végére még kölcsön lettek adva az alábbi játékosok: Alvarez (Sunderland), Crisetig, Longo (Cagliari), Botta, Schelotto, Biraghi, Bradi (Chievo), Silvestre, Duncan (Sampdoria), Benassi (Torino), Bianchetti (Verona).

Szeptember

A hónap első felében EB selejtezőket rendeztek, így nem voltak mérkőzések. 14-én a Sassuolo elleni tavaly őszi találkozó szinte megismétlődött, hiszen ismét 7:0-ra nyertünk. A góljainkat Icardi-3, Osvaldo-2, Kovacic és Guarin jegyezték. 4 nap múlva az Europa Liga küzdelmek is megkezdődtek a Dnipro-Inter találkozóval, ahol D’Ambrosio góljával 1:0-ra győztünk. 21-én Palermóba látogattunk, ahol a mérkőzés 3. percében már vezetett a hazai csapat, és ahol Kovacic csak egyenlíteni tudott. 3 nap múlva a hétközi fordulóban Osvaldo és Hernanes góljaival 2:0-ra vertük hazai pályán az Atalanta együttesét. 28-án egy megalázó vereségbe futott bele a csapat hazai pályán a Cagliari ellen. Sau góljára még tudott válaszolni Osvaldo, ám ezután Ekdal egy mesterhármast gurított nekünk, így 4:1-re kikaptunk.

Október

2-án az azeri Qarabag érkezett Milánóba. A mérkőzésen D’Ambrosio és Icardi góljaival 2:0-ra győztünk. 3 nap múlva Firenzében kikaptunk 3:0-ra. 19-én pedig 2:2-t játszottunk a Napoli csapatával hazai pályán. Callejon kétszer is vezetést szerzett, de előbb Guarin, majd Hernanes is egyenlíteni tudott. 23-án Massimo Moratti lemondott tiszteletbeli elnöki címéről. Vele együtt az alelnök Angelomario Moratti is lemondott. Még aznap este az Európa Ligában az Inter-Saint Etienne mérkőzés gól nélküli döntetlennel végződött. 26-án és 29-én két 1:0-ás győzelem (Előbb idegenben a Cesena, majd hazai pályán a Sampdoria ellen) következett. Mindkét meccsen Icardi 11-esaiből születtek a gólok.

November

1-én egy újabb szégyenfolt következett. Az 5 ponttal utolsó Parma vendégeként kaptunk ki 2:0-ra. 6-án a St.Etienne - Inter találkozó Dodó góljával 1:1-re végződött. 3 nap múlva Icardi duplázott az Inter – Verona összecsapáson, de sajnos a Verona a 90. percben kiegyenlített, így 2:2 lett a végeredmény. Ez már Thohirnak is sok volt, és 14-én menesztette Walter Mazzarri vezetőedzőt. Másnap a csapat egykori sikeredzője Roberto Mancini tért vissza az Inter kispadjára. 23-án Mancini egy városi derbyn mutakozott be, és Obi egyenlítő góljával 1:1-re végződött a  Milan Inter bajnoki. 26-án a Dnipro látogatott a San Siróba, ahol Kuzmanovic majd Osvaldó góljaival 2:1-re legyőztük az ukrán csapatot. 30-án  a fővárosi Olimpico stadionban 4:2-re kaptunk ki a remek formában játszó Romától. 1:0-nál még Ranocchia, majd 2:1-nél Osvaldo is tudott egyenlíteni,  ám később már csak Pajnic tudott két gólt szerezni.

December

7-én az Udinese csapatával a volt edzőnk Andrea Stramaccioni érkezett Milánóba. Icardi szerzett vezetést, de az Udinese két góllal is válaszolt, így egy 2:1-es vereséggel zárult a mérkőzés. 11-én 12 ponttal megnyertük az Európa Liga csoportunkat, miután Bakuban egy 0:0-s döntetlent játszottunk a Qarabag ellen. 4 nap múlva a skót Glasgow Celticet sorsolták tavaszi ellenfélnek a 16 közé jutásért.  Még aznap este a Chievo vendégeként Kovacic és Ranocchia góljainak köszönhetően 2:0-ra nyertünk. 21-én a Lazio elleni hazai bajnokival ért véget a bajnokság 2014-re. A félidőben már 2:0-ra vezettek a vendégek, de a második félidőben előbb Kovacic lőtt egy fantasztikus kapásgólt, majd Palacio is betalált, így 2:2-re végződött a találkozó. December 30-án Marokkóban a PSG elleni barátságos meccsen 1:0-ra kaptunk ki.

Főlap

Legutóbbi mérkőzés
Következő mérkőzések
Serie A Tabella
BL csoportkör
Serie A Góllövőlista
Ki olvas minket

Oldalainkat 385 vendég és 0 tag böngészi

Hirdetés