2024.04.20

Mi lesz veled Kily?
2003. Nov. 17. 10:11

Alberto Zaccheroni érkeztével - ahogy az várható volt -, sok minden megváltozott. Már rögtön első mérkőzésén(Roma) szembetűnőbb változtatásokat hajtott végre, elsősorban az alapfelálláson: a Cúper által preferált négyhátvédes rendszert felváltotta a háromhátvédes felállás. Ez főleg a középpályán és a támadósorban jelentett radikális váltzotatásokat. A két szélre két futóembert rakott Javeir Zanetti és Coco személyében, míg középen megmaradt a Cúperre is jellemző két labdaszerző középpályás(általában Cristiano Zanetti és Almeyda). A csatársor viszont gyakorlatilag Zac eddigi valamennyi mérkőzésén máshogy nézett ki. Debütáló meccsén eléggé meglepőt húzott azzal, hogy Recobát kissé visszavonva a jobb oldalon szerepeltette, míg a balszélre egy vérbeli vonalszélsőt tett Kily González személyében. Mindkettejük első számú feladata az egy szem ék, Vieri kiszolgálása volt. Láthattuk ez utóbbi gyakorlatilag semennyire sem valósult meg, Recoba idegenül mozgott a jobbszélen, a Roma rutinos bekkjei tisztában voltak azzal, hogy mindent úgy is a bal lábával old meg. Kily szintén nem találta a helyét, Coco folyton ott lihegett a háta mögött, az volt az ember érzése, hogy egymás elől szívják el a levegőt. Sőt, még rosszabbra fordult a helyzet, amikor Cruz beállításával immár a két ék mögött kellett szerveznie a játékot.

Következett a Chievo elleni idegenbeli csörte. Itt a hagyományos két ékes felállást választotta(Recoba és Vieri), mögöttük Emre kapta meg a karmesteri pálcát. Ha csak az eredményt nézzük, nem szólhatunk egy szót sem, hiszen a két csatár gólt lőtt és gólpasszt adott, viszont Emre nem tudta megoldani a rá bízott feladatokat.

Zac újabb variációt próbált ki a Lokomtiv Moszkva vendégjátéka alkalmával. Ezúttal irányító nélkül, öt középpályással állt ki, akik előtt a Chievo ellen eredményesen muzsikáló Recoba, Vieri páros futballozott. Érdekesség, hogy a bal oldali futó pozíciójában(ahol az öt középpályással játszó csapatok 95% -a inkább védő típusú játékost szerepeltet) Kily González futott ki a pályára. Ez volt a gaucho szélső negyedik posztja idén(Cúper alatt 4-4-2 - ben klasszikus bal oldali középpályás; Zaccheroni alatt 3-4-3 -ban vérbeli balszélső, majd a csatárok mögött visszavont támadó középpályás; valamint ugye a már említett bal oldali futó.)

Legfrissebb élményként még bennünk van az Ancona elpáholása, amely mérkőzés talán Zac eddigi legjobb 90 perce volt. Temérdek helyzetet alakított ki a csapat, nagyrészt a végre a kezdőbe bekerült Van der Meydének köszönhetően. Recoba sérülés miatt nem állt rendelkezésre, így a Van der Meyde-Vieri-Cruz firmáció futott ki a San Siro gyepére. A holland amolyan kötetlen poszton focizott, mindenhol feltűnt, leginkább a bal oldalon.

Új mesterünk tehát keresi az ideális kezdő tzienegyét, elsősorban a támadó szekció legjobb megoldását nem sikerült még megtalálnia. Ha mindenképpen ragszkodik a 3-4-3 -hoz, abban az eseteben úgy vélem, hogy egy Van der Meyde-Vieri-Recoba trió lenne a legmegfelelőbb választás. Így háttérbe szorulna a nagy reményekkel igazolt Kily González, a mostanában jól játszó Cruz, és a szupertehetséges Martins. A másik elképzelés szerint Recoba a két csatár mögött amolyan irányítóként flangálna, ami azt jelentené, hogy Vieri párja a Van der Meyde, Cruz, Martins hármasból kerülne ki. Ebben az esetben talán az Obafemi gyerek lenne a legmegfelelőbb választás, bár a korábban általam összeférhetetlennek tartott Cruz-Vieri centerkettős sem tűnik elképzelhetetlennek. Maradt még a holland tulipán, aki az Ajaxban játszott csatárt Ibrahimovic mellett, talán egy próbát megérne, hogy vajon mire képes egy sorral előrébb.

Még egy kissé meredek variációt nem említettem: az általam legjobbnak tartott hármas együtt maradna, mögöttük a középpálya bal oldalán nem a védekezőbb stílusú Coco, hanem a sokkal támadóbb felfogású Kily González kapna szerepet. A jelenlegi szituációban pedig úgy tűnik, a Mestalla stadion egykori kedvencének csak itt jutna hely...

Legutóbbi mérkőzés
Következő mérkőzések
Serie A Tabella
BL csoportkör
Serie A Góllövőlista
Ki olvas minket

Oldalainkat 128 vendég és 0 tag böngészi

Hirdetés