2022.01.25
dec.03

Ha Advent, akkor Róma és X

Kategória // Hírek, Serie A, Derby 2018 december 03. hétfő, 17:26

 Ha Advent, akkor Róma és X
Icardi most fejjel volt eredményes

Talán néhány évvel ezelőtt is, az adventi ünnepek egyikén játszottunk Rómában. Az AS Róma ellen tegnap este egy rendkívül izgalmas és változatos mérkőzésen döntetlent ért el az Inter. Bár kétszer is vezetett kedvenc csapatunk, a "farkasok" ki tudtak egyenlíteni. Három ex Interes is játszott a Rómában és jól teljesítettek( Santon, J.Jesus és Zaniolo). Góljainkat Keita és Icardi szerezte. Keita góljának külön örülhetünk,mivel ezzel a találattal 3 gólos, és ezeket két mérkőzésen szerezte. Bízhat benne az edző Spaletti (akit kiállított a játékvezető)!
Ha tárgyilagosak maradunk, a döntetlennel elégedettek lehetünk, hiszen a hazai csapat kapufát lőtt és Zaniolo elesésénél a 16-oson belül is kaphattunk volna büntetőt. Már láthattunk hasonlót! Igaz Icardit is felborította Manolas az ötös tájékán, a római kapu előtt.

TIM Seria-A 14. forduló. Róma, Stadio Olimpico. 2018. december 2.
AS Roma - FC Internazionale 2-2. Góllövők: 37' Keita Balde, 51' Under, 66' Icardi, 74' Kolarov, büntetőből.

A csapatok felállása: AS Roma: 1 Olsen,18 Santon (69' 34 Klujvert), 44 Manolas, 5 J. Jesus, 11 Kolarov, 4 Cristante, 42 Nzonzi, 24 Florenzi, 22 Zaniolo (77' 8 Perotti), 17 Under (83' 27 Pastore), 14 Schick. Vezető edző: Eusebio di Francesco.
FC Internazionale: 1 Handanovic, 33 D'Ambrosio, 6 De Vrij, 37 Skriniar, 18 Asamoah, 20 B. Valero (80' 8 Vecino),77 Brozovic, 44 Perisic (80' 10 L. Martinez),15 J. Mario, 11 Keita Balde (62' 16 Politano), 9 M. Icardi. Vezető edző: L. Spaletti.
Játékvezető: G. Rocchi, partjelzők: Preti, Costanzo, 4. jv.: Di Bello, VAR (video): Fabbri, Valeriani.

A mérkőzés érdekesebb mozzanatai:
2' Jól kezdett az Inter. Icardi jó labdát kapott a baloldalon az ötös vonalánál ,azonban a kapu fölé emelte azt.
11' Keita jutott lövéshez a római kaputól mintegy 20 méterre. Erős lövését Olsen kivédte.
14' Florenzi 17 méterről nagy lövést küldött a kapunkra, Handanovic kiütötte azt, végül Skriniar mentett. Ez a jelenet ismétlődött meg pillanatokkal később.
20' Lassan induló Inter támadás során D'Amdrosio Perisichez ívelt, aki nagy helyzetben fölé lőtt.
23' Formás, szép Inter támadás következett. Asamoah bal oldali beadására senki sem érkezett.
26' Schick jó cselekkel indult, Florenzi kapott tőle jó átadást 10 méterre kapunktól. A római kapitány hatalmas bombája a bal oldali kapufát találta el.
35' Keita fejelte fölé a labdát egy jónak ígérkező helyzetben.
35' Zaniolo veszélyesen tört be a 16-oson belülre. D'Ambrozio igyekezett menteni, azonban a volt Interes elesett. Rocchi tovább engedte a játékot, nem ítélt büntetőt. (A video visszajátszás szerint D'Ambrosio nem találta el Zaniolo lábát, azonban elakadt benne.) Szerencsénk volt! 
37' Az inter folytatta támadó játékát. D'Ambrosio futott el a jobb oldalon. Beadását Keita bravúrosan lőtte be (félig "csizma szárral") a római kapuba.
                                                                     0 - 1.
40' A Róma jutott szabadrúgáshoz mintegy 23-24 méterre  a kapunktól. Kolarov hatalmas szabadrúgását Handanovic nagy bravúrral öklözte a kapu fölé.
51' J. Mario betört a római alapvonalig, visszaadott labdáját Icardi lőtte kapura, a védők azonban jól zártak és blokkolták a lövést.
57' A farkasok szereztek labdát az Inter térfelén és Under indult a kapunk felé. 26-28 méteres bombája a kapunk jobb felső sarkába vágódott. Handanovics dermedten nézte a jelenetet!
                                                                      1 - 1.
66' Az Inter jutott szöglet rúgáshoz. Brozovic adta be a labdát és a jó ütemben érkező Icardi 6 méterről védhetetlenül fejelt a kapuba.
                                                                      1 - 2.
70' Római szögletrúgást követően Skriniar fejelt a labdába, de az Brozovic felkarját érte. Video elemzés után Rocchi büntetőt ítélt. A büntetőt Kolarov hajtotta végre. Magabiztosan nagy erővel a jobb oldali kapufa mellett belőtte az egyenlítő gólt. Handanovic jó irányba vetődött, azonban nem érhette el a labdát.
                                                                      2 - 2.
84' Politano került lövő helyzetbe, lövésébe J. Jesus lépett bele.
94' Brozovic próbálkozott egy távoli lövéssel, Olsen azonban védte azt.

A forduló rangadója döntetlennel zárult.
Egy jól játszó ellenfél otthonában értünk el döntetlent. Több poszton kell még fejlődni a jó csapat kialakításához.  
Jön a Juve, fel lehet kötni azt a bizonyost! Utána BL csoport záró meccs!
A dobogós hely a 29 ponttal megvan. 

FORZA INTER!

 Ha Advent, akkor Róma és X
A kezdőcsapat

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Legutóbbi mérkőzés
Következő mérkőzések
Serie A Tabella
BL csoportkör
Serie A Góllövőlista
Ki olvas minket

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi

Hirdetés